Cursus aanbod

Met het volgen van een cursus of workshop, heb je de kans om inzicht te krijgen in je eigen thema's en patronen.

 Inzicht in bepaalde situaties of personen die op je pad kwamen.
 Hoe je vrede sluit met alles wat er nu is.
 Hoe je vol vertrouwen en liefde kunt zijn.
 Wat je talenten zijn, die je dit leven hebt gekozen om te delen met de wereld.
 Hoe je die talenten vanuit je kracht kunt inzetten

 Inner Child training

dashed-arrow6

Veel van hoe jij nu in het leven staat, is ontstaan in je kinderjaren. Van plezierige jeugdervaringen kun je een leven lang genieten. Van onplezierige ervaringen kun je een leven lang last hebben. Hoewel we allemaal angst, verdriet, boosheid, vreugde en liefde beleven, kunnen bepaalde ervaringen zodanig doorwerken dat het je belemmert of blokkeert.

In de Inner Child training, verkennen we je beperkende overtuigingen en oordelen naar jezelf en je omgeving. We onderzoeken je terugkerende patronen en welke overlevingsmechanismen je hebt ontwikkeld.

Programma:
We kijken terug naar de jonge jaren, maar vooral om te bekijken wat je er hier en nu mee kunt.

Criticus in evenwicht

dashed-arrow8

De stem van de innerlijke criticus wordt niet door iedereen direct herkend. Als je leest met welke woorden je spreekt vanuit de criticus, wordt het wel duidelijker. Het zijn woorden of zinnen waarmee je jezelf ontkracht of ontmoedigt.

Je hebt je weer slecht voorbereid, dus hou je maar stil
Dat had je beter anders kunnen doen
Begin hier maar niet aan, want dat maak je vast niet af
Dat kun jij toch niet

De functie van de innerlijke criticus is om je te waarschuwen, om je alert te maken. In de praktijk zien we echter vaak dat de criticus vormen aanneemt die het dagelijks functioneren volledig verlamt.

Hooggevoeligheid in balans

dashed-arrow7

Veel mensen zijn er zich niet van bewust. Anderen komen er net achter of weten het allang: Wanneer je hooggevoelig bent, vang je meer signalen en prikkels op dan andere mensen. Dat kan fijn en lastig zijn.

In de cursus "Hooggevoeligheid in balans" kijk je samen met anderen naar de uitdagingen en kansen van hoogsensitiviteit. Hoe je met je gevoeligheid tóch vrij en gebalanceerd kunt leven.

Hooggevoeligheid, of HSP, kun je omschrijven als een hoge intelligentie op gevoelsgebied. Voor iedere HSP'er kan dat op verschillende gevoelsgebieden zijn. Kijk maar eens of enkele van deze kenmerken herkenning oproepen: