Verslag

Evenement Verslag | Spirivents - spirituele trainingen, cursussen, workshops en evenementen. Spiritualiteit Evenement Verslag | Spirivents - spirituele trainingen, cursussen, workshops en evenementen. Spiritualiteit Evenement Verslag | Spirivents - spirituele trainingen, cursussen, workshops en evenementen. Spiritualiteit Evenement Verslag | Spirivents - spirituele trainingen, cursussen, workshops en evenementen. Spiritualiteit
Michiel Lap

Zomer Sessies 2016

Wat bewust Zijn met je doet...

Als je met een groep een weekend bij elkaar komt en je hebt deze mensen nog niet eerder ontmoet, bestaat er een gezond spanningsveld.

Nadat iedereen op de boerderij in Haghorst is aangekomen, starten we met een meditatie. Het is het landen van lijf en geest, dat de spanning omzet in een sfeer van openheid. De toon is gezet en er worden mooie stukken met elkaar gedeeld.

Zaterdagochtend zetten we de intentie neer om los te laten wat niet meer nodig is. Het wordt een dag van uitwisseling van sessies, waarin ieder op zijn eigen manier leert herkennen wat hem of haar tegenhoudt. Ieder op zijn prachtige, unieke wijze, groeit door bewust te zijn in het moment. Dat wat aangeraakt is en is losgekomen, heeft plaatsgemaakt voor ruimte, voor nieuwe mogelijkheden. We sluiten de dag af met een mooie verbindingsoefening en we eindigen bij een kampvuur.

Zondag is de dag van integreren van alles wat de dagen ervoor is aangeraakt en we verzegelen onze intenties met een prachtig ritueel.

Het is net alsof we veel langer weg geweest zijn dan de tweeënhalve dag dat we met elkaar gedeeld hebben. Van elkaars oppervlakkige achtergronden weten we eigenlijk niet veel, maar even hebben we elkaar op de kern van heel dichtbij mogen zien en dat schept een enorme gevoelsband. Dankbaarheid stroomt ons door het lijf als we de mensen uitzwaaien. 

Het eerste Spirivents weekend 'Zomer Sessies' was geslaagd en zeer inspirerend!

 

Michiel Lap

Herfst Sessies 2016

We komen samen als vreemden van elkaar. Na een intense eerste avond is daarvan geen sprake meer. Deze fijne groep gaat duidelijk heel open en eerlijk het weekend in en hoezeer je daar vantevoren ook op hoopt en aanstuurt, het spreekt toch van een grote bereidwilligheid van de deelnemers om dit toe te laten.

Het verbaast ons weer, hoezeer de mensen van de groep elkaar op een bepaald niveau lijken te hebben uitgezocht om iets van elkaar te leren, of de ander iets mee te geven.

Zaterdag en zondag zijn gevuld met oefeningen om steeds dichter bij de essentie te komen van jezelf. Die essentie wordt met name gevonden door te leren herkennen wat je jezelf wijsmaakt. Het herkennen van die 'delen' van jezelf, kan best confronterend zijn, dat bleek maar weer dit weekend, maar altijd leidt het tot inzichten waar je de rest van je leven mee verder kunt. Dit hebben we ook in jullie ervaringen mogen teruglezen.

Het was een intens, prachtig weekend!